В чому ви знаходите мотивацію, щоб не здаватися в тяжкі моменти свого життя? Можливо зараз ви не маєте жодної причини у себе в голові, щоб не опустити рук? Тоді ця стаття та етер «Епідемія доброти» Олександри Андріяшиної «7 причин не здаватися» саме для вас.

Скільки існує наш світ, стільки й триває боротьба добра зі злом. І хоча, на перший погляд, зло агресивне, нещадне, руйнівне, а добро більш сором’язливе, м’яке та лагідне, деяким людям здається, що зло сильніше, але це не так. Добро – це найпотужніша сила, бо за нею стоїть саме Небо. Тому нам потрібно вчитися робити гарні, гідні вчинки та ніколи не здаватися. І на це є аж 7 поважних причин, які допоможуть вам вистояти. 

Причина № 1. Не мати занадто високих очікувань і не очікувати швидких результатів. Ми по своїй людській натурі любимо отримувати добрі результати швидко, багато та якнайкраще. І коли потрібно на щось чекати, ми опускаємо руки. Але подивіться, як господині випікають пироги. Ще на самому початку з духовки роздається приємні запахи та здається, що все готово. Але кухар розуміє, що ще зарано. Він чекає і чекає, а потім обережно пробує, чи пропеклося тісто. І тільки коли все готово, він його виймає. Так і в нашому житті треба чекати, щоб отримати гарний результат, і не здаватися. 

Причина № 2. Не переставати вірити в себе. Згадайте час, коли ви вчилися читати або кататися на велосипеді, чи махнули ви рукою після першої, другої, десятої невдачі? Ні. Ви продовжували, бо вірили в себе, бо йшли до мети. Зараз нічого не змінилося. Так, виклики інші, але віра у себе та ж сама. 

Причина № 3. Подивіться на наш чудовий всесвіт. Помітьте, яке голубе небо, яка заспокійлива або навпаки – рішуча вода, зупиніться та понюхайте троянду. Відчуйте себе в моменті, в єднанні з природою. Все це потужні інструменти для нас. Вони надихають нас не здаватися, боротися та жити.

Причина № 4. Не застрягайте у минулому. Бо воно дуже нагадує ватну ковдру, яка накриває нас з головою. Спочатку нам тепло та комфортно, але потім стає душно, темно і навіть важко дихати. Тому так важливо не жити минулим, а дивитися у майбутнє. Бо коли відкидаєш ту ковдру, то відразу бачиш, що в кімнаті є й інші речі, яких ти не бачив.

Причина № 5. Завжди пам’ятати, що з будь-якої ситуації є вихід, є місце для чудес та несподіванок. А ще після дощу завжди з’являється веселка. 

Причина № 6. Подивіться у дзеркало. Там ви побачите того або ту, заради кого треба боротися і не здаватися. Саме ВИ та поважна причина. 

Причина № 7. Знайте, що добро завжди перемагає зло, тому що воно сильніше. Тому у будь-якій ситуації діліться ним з іншими людьми та радо приймайте його від інших. Не тримайте все у собі. Не будьте водою, яка не рухається, бо тоді не буде нікому від того користі. Так, звісно, перевіряйте інформацію, будьте мудрими, моліться, щоб Господь направив ваше бажання у потрібний напрямок. І разом з тим робіть, робіть, робіть, що в силах. Комусь скажіть добре слово, з кимось поділіться їжею, комусь допоможіть грошима та інше. 

В кінці програми ведуча поділилася з власного досвіду, що за 7 років свого служіння на передовій і їй хотілося здатися. Але вона кожного разу шукала для себе вагомі причини продовжувати своє служіння і робити добрі справи. Бо дуже радісно бачити радість в очах інших людей, бачити плоди цих дій та бути в епіцентрі чудових змін.