Буває так, що ми функціонуємо, живемо, працюємо, спілкуємося, але не отримуємо від цього задоволення, а так – аби робити. Не можемо зрозуміти в чому ж справа. Начебто все добре – і вдома, і на роботі, і з друзями, а все одно відчуваємо, що немає того задоволення та енергії, яку хотілося б мати. Чи задавали ви собі питання: «Чому у мене такий стан?» Чи знаходили ви на нього відповідь? Про це йшлося у програмі «Зцілення любов’ю» від ведучої психолога Тетяна Писаренко.

Підказка № 1. Ми порівнюємо себе з іншими людьми. Навіть коли у нас начебто все нормально: є сім'я, житло, робота, ми все одно мимоволі порівнюємо себе з іншими. Такими ж ми створені, що нам завжди хочеться більше, краще, красивіше, багатше, смачніше, ніж ми маємо. По суті наші бажання нормальні. Проблема у тому, що ми боїмося собі в цьому зізнатися, тому придушуємо їх і сердимося на себе та інших людей, які все це мають.  

Підказка № 2. Наші таланти не розкриті. Господь створив небо, землю, гори, річки – все те, чим ми захоплюємося і насолоджуємося. Ми створені за Його образом і подобою. В нас теж закладено бажання створювати прекрасне. Вченими доведено, що в кожній людині приховано понад 800 талантів. Це говорить про багатогранність нашої особистості. Деякі таланти у нас проявляються, але більшість – ми заглушаємо. І тому відчуваємо себе незадоволеними. Є така думка, що мрії – це підказка Бога для людини, щоб вона зрозуміла, у чому її покликання.

Підказка № 3. Ви звернули зі свого шляху. Можливо, в якийсь момент життя ви звернули не туди. Можливо, ви були змушені погодилися на щось, що відняло у вас радість і задоволення. Можливо, стали заручником чиїхось критеріїв і уявлень та побоялися їм протистояти. Побоялися засуджень і критики від близьких людей, в результаті чого всередині вас утворилася порожнеча. Тепер ви живете, щось робите на автоматі, робите те, що треба, а не те, що ви хочете.

Підказка № 4. Ви відчуваєте себе самотнім. Можливо, у вас є сім'я, але всередині вас утворилася порожнеча із-за чого ви не відчуваєте себе потрібним та коханим. Скоріше за все це сталося через відсутність найголовніших у житті відносин. Відносин з Особистістю – з Господом Богом. Саме ці відносини дають радість від життя і призводять до повноти та внутрішнього задоволення.

Наостанок, ще 2 поради. По-перше, треба відновити стосунки з Богом, як зі своїм небесним Батьком. Допоможе у цьому молитва «Отче наш», яку ми всі знаємо. Важливо, щоб ми спілкувалися з Ним, як з Батьком, з Тим, хто нас дуже-дуже любить. Вивчайте це питання, просіть Бога, щоб Він відкрив вам свою любов і прийняття.

По-друге, візьміть управління своїм життям у свої руки. Якщо ви порівнюєте себе з кимось. Якщо вам здається, що життя інших людей більш насичене, цікаве, ніж ваше, значить ви досягли такого віку, коли ви можете та повинні взяти у свої руки управління своїм життям. Якщо ви будете лише шкодувати про втрачені можливості, дивитися з заздрістю на інших, нічого не змінитися. Потрібно сфокусуватися на майбутньому: піти вчитися, взяти наставника, усвідомити свої справжні бажання і зрозуміти, де ви хочете опинитися через 10 років і рухатися в цьому напрямку.