Олег родом з Херсонської області, з невеличкого селища без особливих перспектив. Але у хлопця була неймовірна жага здобути знання та змінити своє життя. Розуміючи це, він спочатку поїхав навчатися до київського універу, а по закінченню, вже тричі продовжував навчання за кордоном на стипендіальних програмах тобто безкоштовно. На своєму прикладі, хлопець довів, що навчання не повинно обмежуватися лише школою та універом, це те, що повинно нас супроводжувати протягом всього життя.

«Перед тим, як обрати для себе: навчатися або не навчатися молодь повинна для себе зрозуміти, яке життя вона для себе хоче? Що для неї входить у поняття – щасливе життя? – поділися своєю думкою Олег. - І тоді відштовхуючись від цього хлопці та дівчата для себе зрозуміють, чи потрібна їм освіта та яка саме».

Сьогодні в Україні можна реалізуватися і без вищої освіти. Для цього існує безліч різних курсів. На приклад, якщо людина хоче стати бариста. Це ок. Бо гарний бариста краще ніж поганий юрист. І для цього не потрібна вища освіта. Найважливіше, щоб людина могла реалізуватись у житті та відчувати себе щасливою та потрібною.

«В цьому питанні добре те, - додав гість, - що воно приймається не один раз на все життя, а може постійно розвиватися та змінювати свій напрямок. Зараз ти вирішуєш піти на курси та стати бариста, а через 5 років відкриєш у собі здібності до економіки. Але це буде обдумане рішення. І це добре».

Особисто Олега спонукало поїхати на навчання за кордон – можливість отримати міжнародний досвід у сфері захисту людей. Хлопцю не подобалося, що люди в Україні не знають своїх прав.

Тим, хто хоче навчатися за кордоном треба розуміти, що:

  1. У світі існує купа фондів, які готові оплатити твою освіту за кордоном.
  2. Є велика кількість університетів, у яких є різні програми обміну та стипендійні місця. Вони готові брати мотивованих людей на навчання на безкоштовні місця та на стипендію.
  3. Треба все це шукати.

Що потрібно для вступу в закордонний виш:

  1. Грамотно оформлений мотиваційний лист. Це 98% успіху.
  2. Подавати заявки не в 1 виш, а відразу у 5.
  3. Обов’язково вивчити виш на глибину: які викладачі, дисципліни, знання, що вам знадобляться. Все це потрібно прописувати у мотиваційному листі.
  4. Треба дивитися, якою мовою буде навчання. У всіх державах є англомовні і є мовою тієї держави. Рівень володіння мови потрібен бути високим.
  5. Розуміти та бути готовими до того, що навчання за кордоном – це величезна праця.
  6. Потрібна велика мотивація.

В кінці програми гість побажав кожному слухачеві мріяти, і ніколи не зраджувати своєї мрії. А якщо комусь потрібна допомога – він запрошує підписатися до нього на сторінку в інстаграмі та попросити його про допомогу.