Сучасна жінка в умовах сьогоднішніх можливостей легко може загубитися у виборі. І мова не тільки про одяг, хоча і про нього теж. Поїздки, техніка, машини, прикраси, ресторани, фітнес-центри, сумочки, взуття тощо, можна перераховувати довго те, в чому кожна жінка хоче бути красивішою, кращою, успішнішою. Але що насправді робить жінку такою? І які нереалізовані справжні потреби стоять за тим, що нам, жінкам, завжди мало? Про це йшлося у програмі «Я - щаслива жінка» з ведучою психологом Тетяною Писаренк

Нікого не здивуєш, що у жінки багато бажань, пов'язаних з поліпшенням життя. Погано це чи добре, залежить від потреб, які рухають жінкою.

Бажання купувати має позитивне значення:

  • Коли у жінки ця потреба йде від надлишку всередині. Вона робить вчинки, що ведуть до поліпшення формування життя, що підкреслюють її внутрішній стан та самореалізованість.
  • Вона оточує себе речами, які будуть їй корисними, допоможуть робити щось якісніше, швидше і зручніше та задовольнити важливі внутрішні потреби.

Бажання купувати має негативне значення:

  • Коли жінка відчуває себе цінною та класною, тільки за умови, що у неї є остання модель айфона та житло в центрі міста.
  • Коли жінка талановита, добра, відкрита, але такою себе не вважає, тому що в цей момент у неї немає, наприклад, машини.
  • Коли жінка відчуває себе більш значущою в очах навколишніх, виставляючи на показ саме одяг.

Позитивне та негативне значення не завжди можна відразу відрізнити, адже вони виходять з внутрішнього стану душі. Якщо жінка в собі відчуває нереалізованість, бажання бути прийнятою, бути в безпеці, то швидше за все бажання купувати краще, красивіше, модніше має негативне значення. Таким людям потрібно задати собі питання: «Від чого я хочу втекти у своєму житті, у своєму розвитку?» Адже в їхньому випадку існує небезпека, що, забиваючи своє життя замінниками, така людина ніколи не зможе насититися.

Все тому, що в неї є приховані потреби, які спочатку потрібно визнати, а потім - знайти способи, завдяки яким ці приховані внутрішні потреби будуть задоволені. А задовольняти їх потрібно не матеріальними благами, а формуванням правильного мислення про себе, якостей характеру, і тієї усвідомленості, яка буде давати вам цінність, як особистості незалежно від того чи є у вас щось більше, краще та красивіше, ніж в інших людей чи ні.

Наостанок, ведуча дала жінкам пораду, щоб вони спробували змістити фокус з перегонів за матеріальними речами в спробі стати краще, красивіше, якщо це викликано неправильними мотивами. А замість цього подумати, що ви можете дати іншим, якими ви є, як особистості, якими можете стати. Адже в такому випадку ви будете отримувати набагато більше задоволення, ніж якщо ви тільки споживаєте та живете для придбання матеріальних благ.