Хто такі ангели та демони? Звідки вони взялися? Які мають здібності? Чи є у 2021 році люди одержимі бісами? Про це та інше говорили в ефірі програми «Духовні поради» з ведучим - Богданом Олійником та гостем - Андрієм Тищенко, старшим єпископом об'єднання українських християнських церков (УХЦ) «Нове Покоління».

На думку гостя - Андрія Георгійовича і ангели, і демони існують. Про це говорить Біблія та його особистий досвід. Також в Новому Завіті ми читаємо, що під час земного життя Ісуса Христа, Йому часто доводилося мати з ними справу. Ангели сповістили народження Ісуса, а демонів Христос виганяв з людей, вчив цьому своїх учнів, а також залишив веління церкви наступати на змій та скорпіонів та на всю силу вражу.

Хто такі ангели та звідки вони взялися? Ангели - це жителі Царства Небесного. Біблія говорить, що це духи, що їх посилають на служіння людям. Вони були створені ще до людини та ділилися на 3 категорії: ангели - воїни, ангели – прославлення та ангели - інформатори, які приносили інформацію. Відомо, що було 3 архангели - верховних ангелів: Денниця, син зорі, Гавриїл та Михайло.

У ангелів є імена, і вони є особистостями оскільки у них є розум, воля та емоції. Від людини ангелів відрізняє відсутність тіла. Так, вони, як і люди, можуть мати матеріальне тіло, але лише на якийсь короткий час.

Які здібності є в ангелів? 1. Вони можуть переміщатися у просторі. 2. Вони бачать те, чого люди не бачать. 3. Їм відкрито духовний світ.

Хто такі демони та звідки вони взялися? Демони - це занепалі ангели, які ще до створення людини збунтувалися проти Бога. Призвідником виступив гордий Денниця, який захотів зайняти місце Господа. Він перетягнув на свою сторону 1/3 ангелів. За це Господь скинув їх з Небес.

Ім'я Денниця було замінено на «Люцифер», що в перекладі з грецької мови означає - «зрадник», а грішних ангелів стали називати бісами та демонами. За своєю суттю - це злі, безтілесні духи, постійно зайняті тим, щоб увійти в тіло людини або тварини та через це проявляти свій характер та справи.

Демони можуть функціонувати без людського тіла, але тоді вони не можуть проявити себе повною мірою. В Біблії ми знаходимо багато прикладів того, як люди були одержимими злими духами. На приклад, Гадаринський біснуватий, служниця, яка прорікала через здібності злого духа, хлопчик, що страждав на епілепсію.

Як людина стає одержимою демоном? Без дозволу людини, біси не можуть в неї увійти. Людина сама дає їм законне право, коли робить різні гріхи. Особливо, небезпечно, коли людина робить окультні дії та займається ідолопоклонством. До таких гріхів належать: гороскопи, ворожіння, прикмети, ходіння по бабках, прокляття тощо. Здійснюючи ці гріхи, людина понесе покарання і стане одержимою.

В кінці передач гість зробив висновок, що людям потрібно знати - духовний світ існує, є ангели та демони. Але шукати цього не потрібно. Потрібно шукати Бога, Який прощає гріхи та звільняє від бісів, а також відповідає на молитви, посилаючи на допомогу людині службових духів - ангелів.